Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku

Türkiye, son çeyrek asırda göç veren ülke konumundan göç alan ülke konumuna geçmiştir. Türkiye’de yaşamak isteyen veya yaşayan yabancıların, hakları ve sorumluluklarının yasal çerçevede değerlendirilmesi günümüzde daha önemlidir. Yabancılar ve Vatandaşlık hukuku temelinde, ülkeye gelen yabancıların girişleri ve ikamet izinlerinin denetlenmesi ile yasal şartları sağlayanların vatandaşlık almalarını konu edinir. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen ikamet izinleri, farklı uyuşmazlıklar yaşanmasına neden olmaktadır. Türkiye’ye girişin yasaklanması, ikamet izni talebinin reddi, ikamet izninin iptali, sınır dışı edilme gibi olumsuz durumların ortaya çıkması durumunda profesyonel bir hukuki yardım almak oldukça önemlidir.  

Türkiye’ye girişine izin verilmeyen veya girişi yasaklanan yabancı uyruklu kişiler, ret veya yasak sebebine göre itiraz edebilmekte, dava açabilmektedir. Bu davaların açılması ve yürütülmesi, Yabancılar ve Vatandaşlık hukuku kapsamında değerlendirilir. Oturum izni alınması, oturum izninin uzatılması, çalışma izni gibi durumlar da bu hukuk dalından faydalanarak düzenlenen durumlardır. 

Yabancıların Türkiye’de izleyebileceği farklı hukuki süreçler vardır. Bu süreçlerin başında ülkeye giriş, oturum izni, çalışma izni ve vatandaşlık başvuruları yer alır. Aynı zamanda birçok yatırımcı, ülkemizde gayrimenkul satın almak istemekte ve işletme kurma projeleri yürütmektedir. Bu süreçlerin tamamında Yabancılar ve Vatandaşlık hukuku alanında uzman ekibimiz ile sizlere destek olmaktayız. Yabancıların sahip olduğu sorumluluk ve hakları bilmemesi, ülkede kalmalarını zorlaştırabilir veya zorunlu göç yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku alanında aşağıda sayılan ve/veya ortaya çıkan yeni durumlarda ARUN Avukatlık Bürosu olarak alanında uzman ekibimiz ile sizlere hukuki destek sağlamaktayız.

  • Yabancıların oturum izni, oturum izni uzatma başvurularının yapılması ve süreçlerin yürütülmesi 
  • Türkiye’de istihdam edilecek yabancıların çalışma izinleri 
  • Aile ikamet iznine başvurulması ve sürecin takibi 
  • 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında Genel Olarak Türk vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancıların sürece ilişkin işlemlerinin takibi ve vatandaşlık başvurularının yapılması
  • 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında Yatırım Yoluyla (gayrimenkul alımı, sermaye yatırımı, istihdam vs gibi) İstisnai Olarak Türk vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancıların sürece ilişkin işlemlerinin takibi ve vatandaşlık başvurularının yapılması
  • Göç İdaresinin işlemlerine karşı komisyona itiraz yoluna başvurma ve idari dava açma ve dava sürecinin takibi 
  • 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında Türkiye’de yerleşik olmayan Yabancıların ödemekle yükümlü olduğu katma değer vergisinden muafiyetlerine ilişkin işlemlerinin başvuruları ve takibi.

Arun Avukatlık Bürosu İletişim / Randevu 

 
Yol Tarifi